4-12 jaar: De Bibliotheek op school PO

De basisschool als ideale lees- en mediaomgeving, daar helpt de Bibliotheek op school bij! Met het landelijk ontwikkelde programma richten de school en de Bibliotheek zich op een verbetering van de taalvaardigheid, leesmotivatie en informatievaardigheden. Het plezier in lezen staat voorop.

De samenwerking tussen de Bibliotheek, het onderwijs en de gemeente bestaan uit verschillende bouwstenen, zoals een gedeelde visie, het lees- en mediaplan, dagelijks aandacht voor lezen in de les en natuurlijk een prachtige collectie. Een andere bouwsteen zijn de activiteiten, waarvoor de producten van deze website worden gebruikt.

Hieronder 3 filmpjes die laten zien wat de Bibliotheek op school is en hoe het kan worden ingezet. De Bibliotheek op school kan op diverse manieren worden ingezet, maar vertrekt altijd vanuit dezelfde bouwstenen. Samen met de school wordt een passende uitvoering gezocht.

Dit filmpje van de Bibliotheek A tot Z geeft in tien minuten een duidelijke uitleg over het concept.

Neem een kijkje op de website van de Bibliotheek op school of informeer bij de lokale Bibliotheek voor meer informatie.

De Bibliotheek op school als onderdeel van de doorgaande lijn

De Bibliotheek op school PO is een onderdeel van de doorgaande lijn op gebied van lezen en media. In iedere leeftijdsfase is de Bibliotheek aanwezig, met landelijk ontwikkelde programma’s en bijbehorende producten die altijd aansluiten bij de lokale vraag.

Lees ook over de andere landelijke programma’s:

BoekStart: van jongs af aan met boekjes bezig, thuis en op de kinderopvang.
De Bibliotheek op school VO: structureel aandacht voor lezen en media, ook op de middelbare school.

 

Handige tips, tools en links voor 4-12 jaar